Otter Tuinhuizen, wij hebben diverse berging modellen, maatwerk
Maatwerk
Tuinhuis configurator
Productie in eigen beheer
Duurzaam en milieu vriendelijk
Vakmanschap
home   /   informatie

Informatie


Otter Tuinhuizen is gespecialiseerd in het produceren van betaalbare, op maat gemaakte tuinhuizen, bergingen, veranda’s en blokhutten. Met onze houtproducten brengt u sfeer en extra bergruimte in uw tuin. 

Producten uit eigen werkplaats:
In onze werkplaats in Dronten produceren wij volledig druk geïmpregneerde tuinhuizen voorzien van een hardhouten fundering. Wij hebben inmiddels 15 modellen ontwikkeld waarin heel veel variaties en maatvoeringen mogelijk zijn. Tevens kunt u de eindmontage van alle producten, desgewenst, via onze ervaren krachten laten uitvoeren. De producten uit ons assortiment voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn zowel duurzaam als milieuvriendelijk. Met een Otter Tuinhuis koopt u een eerlijk Nederlands product! 

Kwaliteit:
De producten uit ons assortiment voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Alles wordt geproduceerd volgens het internationale PEFC-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet & profit. Om de aantasting van hout door schimmels, zwammen of insecten te voorkomen en zodoende de levensduur van het hout te verlengen wordt al ons tuinhout onder hoge druk geïmpregneerd. Zelfs onder extreme omstandigheden blijft het tuinhout in goede conditie.

Duurzaam en milieuvriendelijk:
De laatste jaren maken we vaak gebruik van Douglas palen. Dit is een bewuste keuze. Deze houtsoort is erg populair vanwege de “stoere uitstraling”, maar het is ook duurzaam en door zijn lange natuurlijke levensduur bijzonder geschikt voor buiten gebruik. Het hout is afkomstig van de Douglas spar, een van de hardste naaldhoutsoorten in Europa. Douglas hout is minder geschikt als plank vanwege de grote jaarringen, waardoor je veel krimp en uitzet hebt wat scheuren kan veroorzaken. Dat is de reden dat wij Noord Zweeds vurenhouten planken gebruiken met het KOMO keurmerk. Dit hout is herzaagd uit balkenhout waardoor er geen uitgevallen noesten en waan aanwezig zijn.

Belangrijk om te weten is dat de impregneer methode zeer milieuvriendelijk is, aangezien er gebruik wordt gemaakt van TANALISED E een chroom en arseenvrij impregneermiddel. Meer dan 20 jaar wordt TANALISED E over de hele wereld gebruikt om hout te beschermen en 
de levensduur op die manier te verlengen.

Duidelijke montagehandleiding: 
Wij leveren uw product met een duidelijke montage handleiding. Hierin worden alle handelingen helder uitgelegd van fundering tot dakbedekking. Uiteraard kunnen wij de montage ook voor u verzorgen. De montage doen wij ook in eigen beheer en wordt verzorgd door ervaren medewerkers. Indien u bestelt onder voorbehoud van een vergunning, dan gaat uw opdracht gelden op het moment dat u toestemming krijgt van uw gemeente. Wij kunnen voor u de bouwtekening verzorgen. Dit kost u € 50,- voor de tekening die weer verrekend wordt met de opdracht. Mocht u geen toestemming krijgen van uw gemeente, dan kunt u uw opdracht annuleren.

Onderhoud:
Om het natuurlijke verouderingsproces, veroorzaakt door inwerking van zonlicht en de Nederlandse weersomstandigheden, tegen te gaan raden wij aan om regelmatig het hout te voorzien van beits of olie. Ramen en deuren dienen 3 keer behandeld te worden met beits of olie zowel aan de binnen als buiten zijde.